Luister
muziek
18 januari 2023 - 08:18
Deel dit artikel:

Ook VV Maarheeze stuurt brandbrief aan gemeente: 'Onterechte gang van zaken'

VV Maarheeze heeft een brandbrief aan de gemeenteraadsleden en het college van gemeente Cranendonck gestuurd. Dit in navolging van een eerdere brandbrief van sv Budel.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen
Advertentie

De Maarheezer voetbalclub zegt 'aangenaam verrast' te zijn door de gang van zaken rondom het toekennen van gelden aan sv Budel voor nieuwe velden. "Enerzijds over het bedrag dat hiermee gemoeid zou zijn (á 850.000 euro, dat is ruim 40 euro per inwoner) en anderzijds de gang van zaken hoe zo'n grote investering in een enkele sportvereniging zo snel de goedkeuring van de gemeenteraad zou krijgen", is in de brandbrief van VV Maarheeze te lezen.

Achterstallig onderhoud op De Romrijten

Ook VV Maarheeze zegt al jaren te worstelen met structureel achterstalling onderhoud op sportpark De Romrijten. "We horen nu al meer dan tien jaar dat de gemeente hiervoor structurele oplossingen gaat aanbieden, maar tot op de dag van vandaag is hier nog altijd geen zicht op."

Recht van opstal

De voetbalclub haalt een overeenkomst tussen de gemeente Cranendonck en VV Maarheeze aan: het zogenoemde recht van opstal. Met de beschikbare gelden van de gemeente en met eigen inzet van de leden en vrijwilliger, zouden ze zorg kunnen dragen aan het onderhoud van hun gebouwen. "Helaas is dit initiatief met de gemeente nooit tot stand kunnen komen", zegt VV Maarheeze.

Onderhoudsplan

Daarnaast noemt de voetbalclub nog een samenwerking die ze zouden opzetten met de gemeente, maar ook niet tot stand zou zijn gekomen. Hierbij zou 'op sportparkniveau' een structureel budget beschikbaar komen voor onderhoud in een meerjarenonderhoudsplan. "Hiervoor zijn zelfs nulmetingen opgezet en is een onderhoudsbudget voorgesteld", aldus VV Maarheeze in de brandbrief. "Ook deze sportvisie en bijbehorend budget zijn tot op heden niet tot stand gekomen."

VV Maarheeze past voor bijdrage aan visie

VV Maarheeze zegt verder in de brief: "Nu worden wij als voetbalvereniging op sportpark De Romrijten wederom gevraagd om een bijdrage aan de visie en het onderhoudsbeleid voor ons sportpark te gaan leveren. Een proces wat veel energie en vrije tijd van onze bestuurders vraagt maar waar wij als bestuurders van VV Maarheeze ditmaal voor passen."

Ze doen wel een oproep aan de gemeenteraad van Cranendonck. "Gezien het feit dat sv Budel, buiten alle inspanningen voor een sportvisie om, wél in staat blijkt om beschikbare gelden voor onderhoud beschikbaar te krijgen, roept VV Maarheeze in deze brandbrief ook op om geld voor achterstallig onderhoud vrij te maken."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie