Luister
muziek
27 januari 2023 - 17:01
Deel dit artikel:

Koninklijke onderscheiding voor neuroloog die grote impact heeft gemaakt

Neuroloog dr. Jelis Boiten is koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dr. Boiten heeft aan de basis gestaan van het neurovasculair centrum van het HMC (Haags Medisch Centrum): één van de topklinische ziekenhuizen van Nederland met verschillende locaties in en rondom Den Haag.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Het neurovasculair centrum begon in 2007 als zorgvernieuwingstraject, waarbij het belang van goede zorg voor patiënten met een herseninfarct of bloeding centraal stond. Anno 2023 is het neurovasculair centrum uitgegroeid tot een van de grootste, acute behandelcentra van Nederland. Dit is grotendeels te danken aan de inspanningen van dr. Boiten. Hij zocht hierbij de samenwerking op met de collega’s van de neurochirurgie, radiologie, vaatchirurgie en revalidatiegeneeskunde.

Behandeling van herseninfarct

Dr. Boiten is een van de belangrijke aanjagers geweest van de ontwikkeling van de intra-arteriële behandeling van het herseninfarct in Nederland. Bij deze behandeling verwijdert de arts via een katheder (een dun slangetje) het stolsel uit het bloedvat. Voor deze exceptionele verdiensten voor de samenleving wordt dr. Boiten benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Haags Medisch Centrum

Vrijdag heeft burgemeester Roland van Kessel de onderscheiding uitgereikt. De bijeenkomst vond plaats in het Haags Medisch Centrum in Den Haag.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie