Luister
muziek
29 januari 2023 - 11:59
Deel dit artikel:

Zonnepanelen: loont het wel om ze nu nog aan te schaffen?

Veel inwoners vragen zich af of het nog wel loont om zonnepanelen aan te schaffen. De overheid heeft namelijk plannen om de salderingsregeling vanaf 2025 tot 2031 in stapjes af te gaan bouwen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Deze regeling maakt de aanschaf van zonnepanelen extra aantrekkelijk: want wek je met zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt, dan mag je alle opgewekte energie wegstrepen tegen de energie die je hebt gebruikt. Zo lever je stroom terug aan het net én betaal je zelf ook minder energiekosten. Het voorstel om de salderingsregeling af te bouwen is nog niet definitief (en kan nog veranderen).

Wat nu?

Wat in nieuwsberichten over de salderingsregeling vaak niet genoemd wordt, is dat in dezelfde plannen is vastgelegd dat energieleveranciers vanaf 2031 een redelijke vergoeding van de stroomprijs moeten geven voor de teruggeleverde stroom aan het net. Dit aanvullende plan maakt dat de aanschaf van zonnepanelen financieel aantrekkelijk blijft, al duurt het dan wel iets langer voordat je deze hebt terugverdiend.

Wat ook aantrekkelijker wordt, is meer van je opgewekte zonnestroom zelf verbruiken. Zet bijvoorbeeld je wasmachine of vaatwasser pas aan als je zonnepanelen stroom opwekken. Want elke kilowattuur zonnestroom dat je zelf verbruikt, hoef je niet te kopen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie