Luister
muziek
20 September 2023 15:39
Deel dit artikel:

Jeugd van BRAVO! College organiseert diner-bingo bij Verderest

Een bingo organiseren om mensen samen te brengen, informatie te verstrekken over regelingen die armoede bestrijden én veel prijzen weggeven die mensen écht kunnen gebruiken. Dat was het doel van Lisa Hollink en Ellis van Mierlo.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Om dat voor elkaar te krijgen kregen ze ondersteuning van jongerenopbouwwerkers Amy en Nick. Zij werken bij Cordaad Welzijn en ondersteunen jongeren het realiseren van initiatieven. Als locatie voor de bingo kozen ze voor kringloopwinkel Verderest van Marina Liebregts in Budel. Dat sluit mooi aan bij hun doelen, want in de kringloopwinkel kun je veel goed bruikbare spullen kopen voor weinig geld. De medewerkers van de winkel vonden het ook erg leuk en hebben kosten nog moeite gespaard om er een groot succes van te maken.

Lisa en Ellis zorgden dat er mooie prijzenpakketten beschikbaar waren om uit te delen. Dat deden zij onder anderen door bij supermarkten en drogisterijen langs te gaan. Daar kregen ze artikelen zoals shampoo, deodorant, tandpasta, menstruatieartikelen en babyvoeding. Voor de kinderen stond er speelgoed tussen de prijzen.

Diner-bingo

Omdat het een diner-bingo was, moest er ook gegeten worden. Daarvoor gingen Lisa en Ellis langs bij slagerij Carrie van Rooij. En niet alleen om te vragen of ze eten wilden verzorgen. Ze hebben letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. In de slagerij hebben ze zelf, met hulp van de échte slagers, alle hapjes klaargemaakt. En dat viel goed in de smaak bij de deelnemers.

Politiek

Ook de politiek liet zich nog zien tijdens de diner-bingo. Wethouder Marcel Lemmen vertegenwoordigde het college van B&W en diverse raadsleden hebben meegespeeld. Niet zo gek, want het project komt voort uit de Jeugd&Politiek-dagen. Een project dat elk schooljaar door het jongerenopbouwwerk georganiseerd wordt in samenwerking met het BRAVO! College en de gemeente Cranendonck om jongeren en de politiek dichter bij elkaar te brengen.

Omkijken naar een ander

Verderest kijkt terug op een geslaagde dag, waar mensen samen veel plezier maakten. De nodige kennis opdeden over financiële mogelijkheden. Waar iedereen lekker samen kon genieten van eten en drinken en mensen met mooie én zinvolle prijzen naar huis gingen. Onder het motto van 'omkijken naar een ander' werd de dag afgesloten met het verzoek om de opgedane kennis en gewonnen prijzen vooral te delen met anderen. Zo kende deze dag alleen maar winnaars.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie