Luister
muziek
28 Oktober 2023 15:48
Deel dit artikel:

Cranendonck is zuinig op bomen; zo kun jij helpen

Wist je dat bomen in jouw buurt heel veel goeds met zich meebrengen? Daarom zijn we heel zuinig op bomen in Cranendonck. Met name op volwassen, grote bomen met een grote boomkroon. Dit is de groene top in de boom van takken en bladeren.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Bomen nemen veel water op na een stevige regenbui zodat er minder water op straat komt. Bieden schaduw als het warm en zonnig is en meer groen zorgt vaak voor een prettige omgeving.

Extra zuinig op grote bomen

Bomen met een grote boomkroon leveren nóg beter al die voordelen. Eén grote boom van 40 jaar is daarom vaak belangrijker dan meerdere kleine bomen. "Daarom laten we met name grote bomen zoveel mogelijk staan en zorgen voor goed onderhoud", zegt gemeente Cranendonck. "Zodat ze gezond blijven en goed kunnen groeien. Wil je meer lezen over hoe wij omgaan met onze bomen in Cranendonck? Kijk op cranendonck.nl/groenebuurt."

Ga je graag zelf aan de slag met het planten van bomen in je tuin, maar weet je niet goed waar te beginnen? Vraag dan gratis advies van een tuincoach op cranendonck.nl/mijntuin.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie