Luister
muziek
9 februari 2024 - 15:13
Deel dit artikel:

118 woningen gebouwd in Cranendonck vorig jaar, hoogste aantal sinds jaren

Er zijn vorig jaar 118 woningen gebouwd in Cranendonck. Dit is het hoogste aantal in jaren. Ook liggen er nog volop plannen klaar om dit komende jaren door te zetten.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Hiermee zet gemeente Cranendonck stappen om te zorgen dat in 2030 voldoende woningen zijn gebouwd. Een groot deel hiervan zijn betaalbare koop- en huurwoningen. “Het is belangrijk dat inwoners in Cranendonck kunnen blijven wonen, senioren kunnen doorstromen en starters kans hebben op een woning in deze krappe woningmarkt”, geeft wethouder Karel Boonen (Wonen) aan. “Het bouwen van betaalbare woningen die aansluiten bij de vraag helpt hierbij.”

In 2023 hoogste aantal woningen gebouwd

Een groot deel van de vorig jaar opgeleverde woningen zijn nieuwbouwwoningen, maar er zijn ook woningen toegevoegd door het splitsen van huizen of gebouwen. Daarnaast zijn in 2023 vergunningen verstrekt voor het bouwen van nog eens 109 woningen. Binnenkort start ook de bouw van de eerste fase van duurzame wijk De Waterbrink in Maarheeze.

Plannen en bouwen in 2024 in Cranendonck

Eind 2023 zijn er verschillende plannen ingebracht die dit jaar worden vastgesteld door de gemeenteraad. Naast een aantal kleinere plannen, gaat het hierbij onder andere om de afronding van Boschakkers Budel (30 woningen), Boschakkers II Budel (69 woningen), De Valk Soerendonk (32 woningen), Maoske/de Sport Soerendonk (18 woningen), de voormalige bibliotheek in Budel (12 woningen) en Heistraat/Hoevenstraat Gastel (28 woningen). Een groot deel van deze woningen bestaat uit betaalbare woningen. Dit zijn sociale en middeldure huurwoningen, sociale koopwoningen en betaalbare koopwoningen van maximaal 390.000 euro.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie