Luister
muziek
22 februari 2024 - 11:56
Deel dit artikel:

Daar zijn ze weer: aanslag gemeentelijke belastingen vallen op de mat

Eind februari ontvang je de aanslag gemeentelijke belastingen. Daarop staat de nieuwe WOZ -waarde. Bij de aanslag vind je ook een korte toelichting.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De gemeente stelt de waarde van jouw huis vast door het jaarlijks te taxeren. De uitkomst heet de WOZ-waarde (WOZ= Waardering Onroerende Zaken).

Waardepeildatum

Voor de taxatie kijkt de gemeente naar de verkoopprijzen die zijn betaald rond de waardepeildatum 1 januari 2023. In het taxatieverslag wordt jouw woning vergeleken met drie verkochte vergelijkbare woningen.

Stijging van de woningmarkt

De WOZ-waarde is de actuele marktwaarde. Wanneer je jouw woning zou verkopen op 1 januari 2023 is dit de WOZ-waarde voor 2024. In 2022 en 2023 zijn de huizenprijzen nog steeds gestegen waardoor ook de WOZ-waarde voor 2024 in veel gevallen hoger is.

Taxatieverslag

De WOZ-waarde kun je vanaf eind februari raadplegen op wozwaardeloket.nl. Wil je een onderbouwing van de WOZ-waarde? Dan kun je het taxatieverslag raadplegen op cranendonck.nl/belastingen.

Niet eens met de WOZ-waarde?

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde of aanslag? Vul dan zo snel mogelijk het reactieformulier in op de website cranendonck.nl/reactieformulierwoz. "Dan kijken wij samen met naar de gegevens", stelt de gemeente Cranendonck. "Als het nodig is, passen wij ze direct aan. Je krijgt binnen drie weken antwoord op je reactie. Ben je het daarmee niet eens, dan kun je alsnog formeel bezwaar indienen. Dat kan tot zes weken na dagtekening van de aanslag via cranendonck.nl/bezwaar-maken-tegen-de-woz-waarde."

Er zijn no cure no pay-bureaus die je kunt machtigen om gratis bezwaar voor jou te maken tegen de WOZ-waarde. Gemeente Cranendonck: "Onze ervaring is dat deze bezwaren niet kansrijker zijn dan bezwaren die je zelf indient. Je hebt dus helemaal geen gespecialiseerd bureau nodig om bezwaar te maken. Zoals hiervoor aangegeven kun je via de gemeentelijke website gemakkelijk een bezwaarformulier invullen."

Digitale aanslag

Je ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen en de toelichting in de Berichtenbox als je via MijnOverheid hebt aangegeven dat je berichten van de gemeente digitaal wilt ontvangen. Heb je de aanslag gemeentelijke belastingen per post ontvangen, maar wil je deze voortaan digitaal ontvangen? Activeer dan je Berichtenbox op mijnoverheid.nl.

Niet-woningen

Ben je eigenaar of gebruiker van een bedrijf? Dan kunt je de WOZ-waarde of het taxatieverslag opvragen per e-mail bij belastingen@cranendonck.nl.

Heb je nog vragen?

Meer informatie vind je op de website cranendonck.nl/belastingen of neem contact op via belastingen@cranendonck.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie