Luister
muziek
1 maart 2024 - 22:49
Deel dit artikel:

Cranendonck doet mee aan NK tegelwippen: 'Winnen we samen de gouden schep?'

"Ga je samen met ons ook voor meer groen tijdens het NK-tegelwippen?", vraagt gemeente Cranendonck. Haal hiervoor tegels en klinkers uit jouw tuin en ruil deze op zaterdag 23 maart om voor gratis bloeiende planten. "Zo help je natuur en klimaat, terwijl je geniet van een kleurrijke tuin."

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Hieronder lees je meer over het NK-tegelwippen.

Hoe werkt deze actie?

  • Ruil op zaterdag 23 maart tussen 09.00 en 12.00 uur tegels uit eigen tuin om op de gemeentewerf van gemeente Cranendonck (Herenstraat 37, Budel);
  • Je mag minimaal één vierkante meter bestrating inleveren en ontvangt daarvoor 7 planten (op is op). Tip: één vierkante meter zijn 11 stoeptegels van 30 bij 30 centimeter;
  • Alleen inwoners uit Cranendonck kunnen deelnemen aan deze gratis-plantenactie.

NK-tegelwippen

De tegels die je inlevert, tellen mee voor het NK-tegelwippen. Dit is een landelijke actie met de vraag: welke gemeente in Nederland wipt de meeste tegels uit de tuin? Wij melden de tegels die op 23 maart worden ingeleverd aan bij de organisatie van het NK-tegelwippen. "Wie weet levert Cranendonck de meeste tegels in en winnen we samen de gouden schep", zegt gemeente Cranendonck.

Waarom tegel eruit, groen erin?

We krijgen steeds vaker te maken met warm weer en veel regen. Gemeente: "Gelukkig kunnen we iets tegen de hitte en wateroverlast doen: door tegels en klinkers uit de tuin te halen en planten terug te plaatsen. Water zakt zo beter weg in de bodem en het groen zorgt voor meer verkoeling in de tuin."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie