Luister
muziek
2 maart 2024 - 11:36
Deel dit artikel:

Kilometers aan nieuwe elektriciteitskabels in Maarheeze, energietransitie in volle gang

Onze regio maakt op dit moment belangrijke veranderingen door op het gebied van elektriciteitsvoorziening. De groeiende vraag naar stroom en de veranderende energiebronnen maken het noodzakelijk om ons elektriciteitsnet te verbeteren en te versterken. Enexis staat voor de uitdaging om hieraan tegemoet te komen.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Om deze uitdaging aan te gaan, werkt Enexis steeds nauwer samen met aannemers en betrekt hen ook bij het voortraject. In Maarheeze wordt zowel de voorbereiding als de uitvoering van het project geleid door aannemersbedrijf Hurkmans uit Someren.

In Maarheeze zal over een afstand van ongeveer vier kilometer nieuwe kabels worden gelegd om het middenspanningsnet te versterken. Bij deze verbeteringen aan ons elektriciteitsnet spelen verschillende belangrijke aspecten een rol, zoals beperkte ruimte ondergronds, overlast in de omgeving (bijvoorbeeld geluid en bereikbaarheid) en bovenal de veiligheid tijdens de uitvoering. Een belangrijke vraag die zich voordoet, is hoe we met deze uitdagingen omgaan: kunnen we traditioneel graven in de ondergrond of is er een meer innovatieve aanpak vereist?

Om overlast, obstakels en ruimtegebrek zowel ondergronds als bovengronds te verminderen, worden er vier gestuurde boringen gemaakt. Een gestuurde boring minimaliseert bovengrondse overlast en maakt het mogelijk om lange mantelbuizen te installeren waar de kabelbundels doorheen worden getrokken. Hurkmans streeft ernaar om de werkzaamheden veilig, snel en met zo min mogelijk overlast uit te voeren. De uitvoeringsperiode loopt van week 10 tot week 24.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie