Luister
muziek
8 april 2024 - 15:26
Deel dit artikel:

Nieuwe opvanglocatie in Cranendonck bijna klaar, Oekraïense vluchtelingen verhuizen van Budel naar Soerendonk

De opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen bij de Baronie van Cranendonck in Soerendonk komt deze maand gereed. Volgens planning kan de gemeente hier vanaf de meivakantie vluchtelingen opvangen.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Deze opvangplekken zijn hard nodig, meldt de gemeente Cranendonck. Ook omdat de huidige opvanglocatie aan de Rubenslaan in Budel nog voor de zomer moet sluiten.

Klaarmaken voor opvang

Komende weken wordt er nog gewerkt om het oude gemeentehuis klaar te maken als opvanglocatie voor maximaal 25 Oekraïense vluchtelingen. Afgelopen maanden is de vergunning aangevraagd, zijn de gebouwen van het oude gemeentehuis geverfd, zijn er nieuwe vloeren gelegd en douches en keukenapparatuur geplaatst. Komende weken worden de ruimtes ingericht met meubels en andere spullen.

Verhuizen van Budel naar Soerendonk

De huidige opvanglocatie aan de Rubenslaan in Budel moet voor de zomer ruimte maken voor nieuwbouwplannen. Van de Rubenslaan verhuizen daarom vier gezinnen, één stel en twee alleenstaande vluchtelingen naar de Baronie. Hun verhuizing staat gepland aan het begin van de meivakantie. Zo kunnen de kinderen tijdens de vakantie wennen aan hun nieuwe woonomgeving voordat ze weer naar school gaan. De drie kamers die nog over zijn, gaan naar nieuwe vluchtelingen waarvan de samenstelling nog niet bekend is. Zij komen tijdens of na de meivakantie in de opvanglocatie wonen.

Gemeente realiseert opvang zelf

De opvanglocatie wordt door de gemeente Cranendonck zelf geregeld tot uiterlijk 30 juni 2026. Eerder was het plan om samen met een horecaondernemer de opvang te realiseren. Dit plan kon niet doorgaan, omdat de gemeente de gebouwen niet een-op-een aan deze horecaondernemer kan verkopen of verhuren. Ondertussen werkt de gemeente aan de wijziging van het bestemmingsplan voor de gebiedsontwikkeling van de Baronie van Cranendonck. Na de opvangperiode komen de gebouwen vrij en kunnen deze een andere invulling krijgen die past binnen de gebiedsontwikkeling van de Baronie van Cranendonck.

Niet voor inwoners van Cranendonck

Onlangs heeft het college van B&W besloten om bij De Baronie geen tijdelijke woonruimte te realiseren voor inwoners van Cranendonck die met spoed woonruimte nodig hebben. Afgelopen maanden is gebleken dat er minder inwoners zijn dan verwacht die hiervoor belangstelling hebben en in aanmerking komen. Dit betekent dat in het oude gemeentehuis (Cranendonck 3 en 4) alleen 25 opvangplekken worden gerealiseerd voor Oekraïense vluchtelingen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie