Luister
muziek
8 april 2024 - 21:58
Deel dit artikel:

Schuur met hennepkwekerij gesloten in Budel

Burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een schuur aan de Europalaan-Noord in Budel tijdelijk te sluiten. Op 19 december 2023 vond de politie een hennepkwekerij in deze schuur die achter een woning ligt.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De schuur aan de Europalaan-Noord is op 8 april 2024 gesloten voor de duur van drie maanden. Tot 8 juli 2024 is het verboden om de schuur te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid om drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan vaak samen met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie