Luister
muziek
21 oktober 2020 - 12:07
Deel dit artikel:

Oproep: Breng zandpaden van Cranendonck in beeld

Heemkundekring De Baronie van Cranendonck roept op om alle zandpaden in onze gemeente in kaart te brengen. Volgens Stichting De Brabantse Hoeders verdwijnen die in Brabant namelijk steeds meer.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Stichting De Brabantse Hoeders heeft vorig jaar de zandpaden als project onder de aandacht gebracht. Steeds meer worden ze verhard, omgeploegd of ze moeten het veld ruimen voor nieuwe wegen, bedrijventerreinen en woonwijken. De Brabantse Hoeders maken zich grote zorgen over de teloorgang van de karakteristieke zandpaden, waardoor de biodiversiteit afneemt en cultuurhistorie verloren gaat.

Op verzoek van de Brabantse Hoeders heeft Hetty Gerringa van de Brabantse Milieufederatie een handleiding ontwikkeld voor het behoud en de bescherming van zandpaden. Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die zich wil inzetten voor het bewaren en beschermen van de kwetsbare zandpaden voor de volgende generaties.

Zandpaden melden
De Brabantse Hoeders hopen dat betrokken Brabanders, gemeenten, lokale natuur- en milieugroepen, heemkundekringen en organisaties voor landschap of cultuurhistorie willen helpen de Brabantse zandpaden in kaart te brengen. Onze heemkundekring roept je als lid, maar ook andere geïnteresseerden, op om ze daarbij te helpen. Ken je nog zandpaden in onze gemeente, meld die dan. Eventueel vergezeld van een of meerdere (genummerde) foto’s en een korte beschrijving van de ligging van het zandpad. Dat kan via het emailadres zandpaden@heemkundekringcranendonck.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie