Luister
muziek
12 maart 2021 - 06:22
Deel dit artikel:

Vuurtorenkunstwerk als teken van baken voor vier gemeenten

Dit verhaal gaat over het bronzen kunstwerk aan de Kijkakkers in Maarheeze, bij het politiebureau. Het is op 24 mei 1995 onthuld bij de officiële opening van het politiebureau voor de gemeenten Budel, Maarheeze, Heeze en Leende.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

De onthulling is verricht door de burgemeesters van deze gemeenten. In de ellipsvormige sokkel had de kunstenaar het gedicht ‘De Vuurtoren’ van dichter Gerrit Achterberg in sierlijke koperen letters aangebracht. Deze zijn voor een groot deel, door weersinvloeden, verdwenen. Dit was de oorspronkelijke tekst: ‘Hevig hart van lampen in kristallen keelen, zeldzaam samenstel van glas en licht, ingeboren eeuwigheden. Doel en wil bijeen gebleven in een diep eendrachtig streven om zichzelve te beleven in een schaduwloos geheel. Met aan uw voet het zuiver duister van de zee tot uwen luister’.

Burgemeester Ans de Jong-Crajé van Budel sprak namens de burgemeesters de volgende woorden: "Zoals de vuurtoren een baken is voor de schepen, zo is dit nieuwe politiebureau een baken voor onze vier gemeenten."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie