Luister
muziek
10 augustus 2021 - 15:57
Deel dit artikel:

Natuurwandeling in de Gastelse Heide

Op zondag 15 augustus gaan de natuurvrienden van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck wandelen en ze gaan, met als uitgangspunt de dubbele grenspaal achter de Berg, de Gastelse Heide verkennen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Dit gebied is na de ruilverkaveling van 1972 geheel onder Staatsbosbeheer gekomen. Voormalige landbouwterreinen veranderen sindsdien naar natuurgebied. Anders dan wat je bij de naam Gastelse Heide zou verwachten, maakt heide nog maar een klein deel van het gebied uit. Voor de rest nemen dennen- en berkeneikenbossen ook plaats in beslag. Door begrazing vertoont het gebied veel open velden met vergezichten. Bij het Langbosch is de aanwezigheid van wilde paarden een opmerkelijke verschijning.

Meelopen

Om deel te nemen aan de wandeling hoef je geen lid van de Heemkundekring te zijn, iedereen is welkom om zich om 09.30 op het parkeerterrein bij het Schepenhuis in Budel bij de groep wandelaars te voegen. Na de wandeling gaan ze ter afsluiting van de ochtend ergens in de buurt wat warms drinken. In verband met corona verplaatsen ze zich individueel naar het startpunt en houden ze anderhalve meter onderlinge afstand.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie