Luister
muziek
15 september 2021 - 09:15
Deel dit artikel:

Herdenking bevrijding Cranendonck kan wederom niet zoals we willen

Ook dit jaar willen wij, in de gemeente Cranendonck, herdenken dat we 77 jaar in vrijheid mogen leven. Dat gebeurt op 18 september in besloten kring en in dezelfde vorm als in 2020.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Monique Duisters
Advertentie

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

De herdenking kan en mag niet op de manier zoals we dat gewend zijn. Er gelden dan nog bepaalde coronamaatregelen. Het bestuur van de Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck, in samenwerking met B&W van gemeente Cranendonck, heeft besloten de herdenking in dezelfde vorm van 2020 te laten plaatsvinden, zij het met een kleine aangepaste uitbreiding.

Dat betekent dat de anderhalve meterregel gehandhaafd wordt en dat ze weer een afzetlint gaan plaatsen met aan de binnenkant de deelnemers en aan de buitenkant de belangstellenden. De ceremonie bij de acht monumenten blijft gelijk, echter de atleten van de Bergrunners brengen het bevrijdingsvuur lopend vanaf honderd meter voor het monument tot aan het monument.

Scholenproject

Ook dit jaar worden er geen gastlessen in de groepen 8 gegeven. Scholen staan niet te springen op extern bezoek en gezien de leeftijd van de mensen lijkt het de organisatie verstandig dit niet te doen. Zij behoren tot de risicogroep. "Wel vragen we aan de leerkrachten aandacht te schenken aan onze bevrijding", aldus de organisatie. "Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende lessen uit onze lesbrief en ook de filmpjes, die op een stick aangeleverd worden, bieden aanknopingspunten. Ook zou het fijn zijn als er van elke school enkele leerlingen aanwezig zijn bij de monumenten op 18 september. De een leest een zelfgemaakt gedicht, de ander helpt bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur en bij het bloemen leggen."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie