Luister
muziek
21 december 2021 - 13:42
Deel dit artikel:

Nieuwe Aa-kroniek vol geschiedenisverhalen is uit

Het laatste nummer van de Aa-kroniek van deze 40ste jubileumjaargang is uit. Dankzij de inzet van veel auteurs is heemkundekring De Baronie van Cranendonck weer tot een dik nummer voor onder de kerstboom gekomen.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Jac Biemans vervolgt zijn reeks over de bedienaren van de Nederduits-gereformeerde gemeente Maarheeze-Soerendonk. Ditmaal komt het enfant terrible, predikant Willem Vonk, aan bod.

Over de bij de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) varende Cranendonckers brengen Annie Staals-Jacobi en Tinie Vlassak hun tweede en laatste deel, over de achttiende eeuw.

Harrie Jaspers vertelt naar aanleiding van twee vaandels over de Derde Orde, een religieuze broederschap die vroeger ook in ons heemgebied bestond.

In de eerste aflevering van ‘Van bewaarschool tot universiteit’ vertelt Giel Stollman over de eerste jaren van de kinderopvang en het lager onderwijs in Budel-Dorplein, een eerste aflevering van meer over het onderwijs in het zinkdorp.

Oud-Budelnaar Joris van Dierendonck schetst in zijn artikel ‘De kracht van kameraadschap hoe acolietenvereniging ‘Pro Deo’ uit Budel de grootste kon worden van Nederland.

Passend bij de periode van het jaar is het goed eens over het begrip tijd na te denken. Wim Ogier schetst in zijn bijdrage de geschiedenis van de beleving en het meten van de tijd, ook in onze dorpen.

Wil je de Aa-kroniek bestellen of lid worden van de heemkundekring, mail dan de redactie via tijdschrift@heemkundekringcranendonck.nl

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie