Luister
muziek
18 februari 2022 - 12:44
Deel dit artikel:

Natuurwandeling in Leenderbos met heemkundekring

Op zondag 20 februari gaan de natuurvrienden van de Heemkundekring De Baronie van Cranendonck wandelen. Ze bezoeken het natuurgrenspark De Groote Heide en het daarin gelegen Leenderbos, aan de Nederlands-Belgische grens ten noorden van de Achelse Kluis.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

In het uitgestrekte en gevarieerde gebied is de stilte haast tastbaar. Zandpaden slingeren door dicht bos, over heide en stuifzand, door gagelstruweel en langs vennen. Wie geluk heeft, spot er een van de vele bijzondere vogels, zoals de nachtzwaluw, wespendief, bosuil, raaf of veldleeuwerik. Verder wordt het gebied bevolkt door reeën, wilde zwijnen, vossen, heikikkers en levendbarende hagedissen. De begrazing wordt mede verzorgd door de IJslandse pony en het Kempische Heideschaap.

Ze vertrekken om 09.30 uur vanaf het Schepenhuis op de markt in Budel. Verplaatsing per auto van Budel naar het startpunt gebeurt bij voorkeur individueel. Ze houden zich aan de coronamaatregelen. Iedereen, ook zij die geen lid zijn van de heemkundekring, is welkom om deel te nemen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie