Luister
muziek
20 maart 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Gebouw Onze School in Maarheeze bestaat honderd jaar

Het gebouw van de voormalige Sint Josephschool in Maarheeze is honderd jaar oud. Nu is er ontmoetingscentrum Onze School gevestigd. Het jubileum wordt uitgebreid en op een bijzondere manier gevierd.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

In 2020 en 2021 kon de viering niet doorgaan. Op zondagmiddag 1 mei 2022 wordt het jubileum alsnog gevierd met thema 'terugblik en vooruitblik'.

Ontmoeten

Bij de terugblik ligt het accent op het gebouw als school, een reünie, het ontmoeten van oud-leerlingen en oud-leerkrachten en een expositie. Aan de oproep om veel (klassen)foto’s aan te leveren is massaal gehoor gegeven. De expositie van deze foto’s zal het verre en recente verleden doen herleven. Klassenfoto’s van de klassen 6 en groepen 8 van de laatste 45 jaar worden getoond en ook filmbeelden van recent geïnterviewde personen.

Open dag

Bij de vooruitblik ligt het accent op de maatschappelijke functie van het in 2017 gerenoveerde en heropende gebouw. Geen school meer, maar ontmoetingscentrum Onze School. In het gebouw zijn diverse organisaties gevestigd die diensten en activiteiten aanbieden op gebied van zorg, welzijn, cultuur en educatie. Zij zullen zich op 1 mei presenteren in de vorm van een open dag.

Glossy Magazine

In het kader van het jubileum zal de eerste Maarheezer 'glossy' verschijnen. In dit gevarieerde en goed geïllustreerde magazine komt de geschiedenis van de Sint Josephschool in de loop der jaren aan bod. Dit gebeurt door middel van interessante verhalen van en over leerlingen, onderwijzers, directeuren en verdere betrokkenen bij de school. Talloze nieuw gemaakte maar ook historische beelden verluchten deze bijdragen. Daarnaast worden de huidige gebruikers van Onze School voorgesteld. Het magazine verschijnt eenmalig en in beperkte oplage. Het magazine wordt 1 mei gepresenteerd en is dan te koop.

Aanmelden en intekenen voor magazine

Iedereen is welkom op 1 mei tussen 13.00 en 17.30 uur in Onze School aan de Stationsstraat 52 in Maarheeze. Toegang is gratis. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website onzeschoolmaarheeze.nl. Op het formulier kan ook ingetekend worden voor het glossy magazine.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie