Luister
muziek
10 april 2022 - 12:39
Deel dit artikel:

Grote en sterke Tjeu Lamers was kartrekker van bijzondere werkgroep bij heemkundekring

Binnen de heemkundekring kennen we Tjeu Lamers vooral als de oprichter van de Werkgroep Genealogie en als redactielid van de Aa-kroniek. Tjeu was een fervent genealoog (geschiedkunde) en richtte in 1997 de Werkgroep Genealogie op. Dit is zijn verhaal.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Tot aan zijn overlijden was hij de enthousiaste inspirator en kartrekker van deze groep. Er werd een databank aangelegd met daarin de namen van alle Cranendonckers. Met een eigen verzameling bidprentjes werd de aanzet gegeven voor het huidige rouwarchief dat inmiddels ruim 16.000 exemplaren aan prentjes en rouwbrieven telt. Onder zijn leiding werden stamboomdagen bezocht en met grote inzet ook zelf georganiseerd. En vooral: Tjeu bewerkstelligde de openstelling van de heemkamer in het Schepenhuis in Budel voor publiek. Veel bezoekers werden door hem op weg geholpen bij hun speurtocht naar hun voorouders. Daarnaast was Tjeu ook bestuurslid van de kring en in 2005 werd hij een gedreven redactielid van heemkundig tijdschrift de Aa-kroniek.

Door en Fien

Tjeu werd op 16 november 1952 geboren in Budel-Schoot als zoon van Door Lamers en Fien Beckers. Hij trouwde met Peep Lamers uit Maarheeze en ging daar ook wonen. Tjeu werkte als activiteitenbegeleider binnen de dagbesteding bij Kempenhaeghe. Letterlijk en figuurlijk kon je niet om Tjeu heen. Hij was groot en sterk en daarbij behulpzaam en betrokken. Helaas werd Tjeu ziek en overleed op 25 juni 2014 op 61-jarige leeftijd.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie