Luister
Live
12 mei 2022 - 12:49
Deel dit artikel:

't Asbroek en de Berg worden verkend bij natuurwandeling

Op zondag 15 mei gaan de natuurvrienden van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck wandelen onder leiding van gids Harrie Jaspers. Het reisdoel is natuurgebied 't Asbroek en de Berg.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

't Asbroek bestaat voor een deel uit moeras en voor een deel uit visvijvers. Het grensriviertje de Aa zoekt hier zijn koers vanaf de landsgrens naar het noorden. Onderweg gaat de gids ons vertellen over wat er zich in het verleden in dit gebied afgespeeld heeft. In de Aa-kroniek schreef hij een aantal artikelen over onder andere het Jodenkerkhof uit eind achttiende eeuw, een enorme boom, de Uutenboom, een vreemde knik in de overigens rechte grenslijn tussen grensovergang Toom/Mulk en de dubbele paal aan het einde van onze gemeente.

Start

Onder de deskundige leiding van de gids belooft dit een interessante morgen te worden. Halverwege is er een pauze met koffie en thee. Iedereen is welkom, leden en niet-leden. Deelname is kosteloos. Ze vertrekken per auto vanaf het parkeerterrein bij het Schepenhuis (Blokker) in Budel om 09.30 uur. De wandeling begint aan het eind van de Berg, bij knooppunt 10.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug