Luister
muziek
19 september 2022 - 12:37
Deel dit artikel:

Jan van Greunsven maakte indruk als burgemeester van Maarheeze

Jan van Greunsven was slechts zeven jaar burgemeester van Maarheeze, van 1970 tot 1977. In juli 1970 werd hij benoemd als opvolger van burgemeester R. H. van Schaik. Dit is zijn verhaal.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Van Greunsven was voordien kabinetschef van de burgemeester van Den Bosch en chef van de afdeling voorlichting van diezelfde gemeente. Jan van Greunsven ging in Maarheeze voortvarend aan de slag, zoals verbetering van de wegenstructuur, aansluiting op riool en aardgas in alle kernen, bouw van woningen en scholen en de aanleg van sportparken. Verder zette Van Greunsven zich in voor het realiseren van groenvoorzieningen; hij werd wel ‘de grote groen-stoffeerder’ genoemd.

Perfectionist

Burgemeester Van Greunsven was een man met visie, een perfectionist, maar ook een warme persoonlijkheid met aandacht voor ‘zijn’ inwoners. In augustus 1977 nam hij afscheid van Maarheeze en volgde zijn benoeming tot burgemeester van Vlijmen. Zijn inzet voor groenvoorzieningen hield hij ook in Vlijmen vol. Ze gaven hem daar de bijnaam ‘Jan van Groensven’. In maart 1990 ging hij in Vlijmen met vervroegd pensioen.

Park

Jan van Greunsven overleed in Den Bosch op 27 juli 2003 op 74-jarige leeftijd. Ter nagedachtenis aan hem werd in Vlijmen een nieuw ingericht park naar hem vernoemd: het ‘van Greunsvenpark’. De naam van het park is in een zitbank gegraveerd. 

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie