Luister
muziek
13 december 2022 - 15:49
Deel dit artikel:

Crandonckers verkennen Warmbeekvallei in België tijdens wandeltocht

De natuurvrienden van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck gaan zondag 18 december wandelen. Reisdoel is de Warmbeekvallei in de omgeving van restaurant De Bever, graanwatermolen het Mulke en de voormalige laathoeve van Beverbeek in Hamont-Achel.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Het Domein De Bever werd in de jaren zestig uitgebouwd op de plaats waar vroeger een watermolen stond. Er werd een houten chalet gebouwd. Het is een uitgelezen ontmoetingsplaats voor wandelaars en natuurliefhebbers. Enkele jaren geleden werd op het domein ook een sterrenwaarneemtoren opgericht.

Het Mulke was tot 1918 de laatste watermolen van Achel. De gebouwen en het mechanisme van de molen bestaan nog maar het rad is verdwenen.

Laathoeve

De omwalde Laathoeve bestond al in de veertiende eeuw. Wat je nu ziet is grotendeels tot stand gekomen na de verbouwing in de zeventiende eeuw. Belangrijke ambtenaren van de prins-bisschop van Luik bewoonden deze hoeve.

Deelnemen aan wandeling

Het vertrek van de wandeling is zoals elke derde zondag van de maand om 09.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het Schepenhuis in Budel. "We parkeren op het parkeerterrein van restaurant De Bever, waarvandaan we de wandeling beginnen. Iedereen is van harte welkom", zegt Heemkundekring De Baronie van Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie