Luister
muziek
20 december 2022 - 12:14
Deel dit artikel:

Tijdschrift voor de kerstdagen: nieuwe Aa-kroniek verschenen

Het einde van het jaar is weer in zicht. Kerstmis en oud- en nieuwjaar dienen zich aan. Hopelijk een gunstige tijd om je even terug te trekken met lezen. Het nieuwe nummer van de Aa-kroniek van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck biedt daarvoor veel afwisselende bijdragen.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Over Budel-Dorplein, Budel-Schoot en heel Soerendonk Bakt. Giel Stolmann neemt je in dit nummer allereerst mee naar Budel-Dorplein, waar de ‘gards’ in dienst van de zinkfabriek de orde moeten handhaven en soms nogal wat meemaken.

Bakhuizen in Soerendonk

Niet alleen heel Holland bakt, maar ook heel Soerendonk. Vroeger deden de ‘Zurikkers’ dat in bakhuizen. Annie Staals-Jacobi beschrijft de achtergronden van een van de laatst overgebleven bakhuizen, aan de Pompers in Soerendonk.

Harrie Jaspers vervolgt zijn wandeling over het Stationsplein in Budel-Schoot. In de tweede aflevering van zijn reeks behandelt hij deze keer het oude hotel-café-restaurant ‘Entrée de Dorplein’ (nu Thomashuis), een verdwenen gebouwtje en een frietwagen.

Prentbriefkaarten en politiehonden

Prentbriefkaarten zijn van oudsher een communicatie-, maar ook verzamelobject. In de eerste aflevering van een reeks beschrijft Jac. Biemans hun geschiedenis en de oudste kaarten van Maarheeze.

Theo Martens en Tinie Vlassak stellen in hun slotaflevering over de politiehond-verenigingen in onze gemeente de clubs ‘De Spoorzoekers’ uit Dorplein en ‘Nooit Volleerd’ uit Budel aan je voor.

Exemplaar bestellen

Een exemplaar van de Aa-kroniek kun je, zolang de voorraad strekt, verkrijgen voor 4 euro bij de boekhandels in Budel en Maarheeze en de VVV aan de Markt in Budel. Of eventueel bij de redactieleden Jan Jakobi, aan de Dorpsstraat 15 in Budel of Annie Staals, De Rutjens 16 in Soerendonk. Goedkoper is het een abonnement te nemen. Je krijgt de vier nummers dan thuisbezorgd. Kijk voor meer informatie hier.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie