Luister
muziek
18 februari 2023 - 12:14
Deel dit artikel:

Wandeling door Gastelsche Heide op carnavalszondag

Op zondag 19 februari gaan de natuurvrienden van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck wandelen door de Gastelsche Heide. Met als uitgangspunt de dubbele grenspaal achter de Berg verkennen ze het gebied.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Na de ruilverkaveling van 1972 kwam het geheel onder Staatsbosbeheer. Een deel van de voormalige landbouwterreinen veranderde sindsdien naar natuurgebied. Anders dan wat je bij de naam Gastelsche Heide zou verwachten, maakt heide nog maar een klein deel uit van het gebied. Voor de rest nemen dennen- en berken- of eikenbossen ook plaats in beslag.

Wilde paarden

De laatste tijd ontstaan er kunstmatig aangelegde waterpartijen om in droge perioden voorraad te hebben. Door begrazing vertoont het gebied veel open velden met vergezichten. Bij het Langbosch is de aanwezigheid van wilde paarden een opmerkelijke verschijning.

Verzamelen bij Schepenhuis in Budel

Om deel te nemen aan de wandeling hoef je geen lid van de heemkundekring te zijn. Iedereen is welkom om zich om 09.30 uur op het parkeerterrein bij het Schepenhuis in Budel bij de groep wandelaars te voegen. Na de wandeling gaan ze ter afsluiting ergens in de buurt wat warms drinken.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie