Luister
muziek
15 november 2023 - 15:57
Deel dit artikel:

Jos de Natris schenkt grote verzameling aan heemkundekring: 'Heel erg blij mee'

Jos de Natris uit Maarheeze heeft onlangs zijn verzameling van duizenden bidprentjes geschonken aan de Werkgroep Genealogie van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck. De werkgroep zegt erg blij te zijn met deze aanvulling op hun eigen rouwarchief.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Jos de Natris begon in 1990 met stamboomonderzoek naar zijn familienaam. Daaraan gekoppeld verzamelde hij ook bidprentjes. Deze bidprentjes kunnen aanknopingspunten geven bij familieonderzoek, er staan soms bijzondere verhalen op.

Tjokvol

Door de jaren heen werd Jos een verwoed verzamelaar en kreeg hij ook veel bidprentjes als schenkingen in zijn bezit. Zijn verzameling groeide en groeide en anno 2023 staat zijn werkkamer tjokvol met ladekastjes met duizenden gesorteerde bidprentjes. Jos kan er vol passie over vertellen. "Wonderlijk wat een mens in zo’n tijd kan vergaren", zegt de heemkundekring.

Toekomst veiligstellen

Om zijn collectie voor de toekomst veilig te stellen, zocht Jos de Natris daarvoor een goed onderdak. Dat vond hij bij Heemkundekring De Baronie van Cranendonck, daar zijn de bidprentjes in goede handen en blijven bewaard. De Werkgroep Genealogie is er ontzettend blij mee.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie