Luister
muziek
28 mei 2020 - 06:32
Deel dit artikel:

Al 15.000 handtekeningen voor versoepeling aan Belgische grens

Er zijn al 15.000 mensen die de petitie voor versoepelingen aan de Nederlandse en Belgische grens hebben ondertekend. "Het gesloten houden van de grenzen heeft voor de mensen die in de grensregio wonen een enorme impact", start ene Sunny haar betoog. Ze heeft een petitie gestart voor het opengooien van de grenzen tussen Nederland en België.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

"De versoepelende maatregelen die voor alle Belgen gelden hebben voor hen weinig tot geen effect", vervolgt de initiatiefneemster. "Veel mensen hebben al maanden hun familie niet gezien. Daarnaast hebben zij hun leven aan beide zijden van de grens."

Ze vervolgt: "Binnen de huidige omstandigheden is er geen enkele medische reden meer om de grenzen zo strikt gesloten te houden. Dat gaat over familie zien, naar de winkel gaan, makkelijker voor werk de grens over kunnen en vrije tijd zoals buiten sporten en wandelen. Dat mag allemaal binnen België, dat moet ook mogelijk worden voor mensen die hun bezigheden en familie aan de andere kant van de grens hebben."

De petitie vind je HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie