Luister
muziek
10 september 2020 - 11:20
Deel dit artikel:

Deze Engelsman is jarenlang pastoor in Maarheeze en Soerendonk geweest

Op de foto zie je pastoor Stuart Allan. Hij werd geboren in de Engelse stad Leicester. Na zijn priesterwijding in 1992 kwam hij als pastoor naar de parochie Maarheeze en in 1994 werd hij ook pastoor van Soerendonk. Als Engelsman lukte het hem in beide kerkdorpen wonderbaarlijk goed. Dit is zijn verhaal.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Hij was gezien bij jong en oud. Hij fietste altijd op en neer tussen Maarheeze en Soerendonk, maar je kon hem ook joggend tegenkomen in het Cranendonckse bos. Zijn Engelse humor was prachtig, vooral aan het einde van de zaterdagse Heilige Mis: “En dat Manchester United vanavond mag winnen”, riep hij dan.

Weg uit Cranendonck
In 1999 werd pastoor Allan overgeplaatst naar de Antoniusparochie in Waalwijk. Met een staande ovatie in de kerk en een druk bezochte receptie namen beide parochies, met pijn in het hart, afscheid van deze Engelsman. In Waalwijk moest hij vanwege de ziekte van Parkinson zijn pastoraal werk in februari 2011 neerleggen. Het was een emotioneel afscheid. Hij verhuisde naar Goirle waar hij verpleegd en verzorgd werd.

Verkeersongeval
Pastoor Allan overleed op 2 mei 2016 in het Belgische Geel, aan de gevolgen van een zwaar verkeersongeval. Samen met zijn collega en vriend pastoor Van de Laar maakte hij een uitje naar België. Hun auto botste frontaal op een vrachtauto die op de verkeerde weghelft kwam. Pastoor Allan bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Op 10 mei 2016 vond in de Antoniuskerk in Waalwijk onder grote belangstelling de plechtige uitvaart plaats. Stuart Allan werd 52 jaar.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie