Luister
muziek
27 oktober 2020 - 14:35
Deel dit artikel:

Week van de Pleegzorg zet tekort aan pleegouders in het licht

Van 28 oktober tot en met 4 november wordt voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. In deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Pleegzorg betekent dat een kind voor korte of langere tijd in een ander gezin verblijft, omdat wonen bij de eigen ouders door omstandigheden niet kan. Als er in een gezin problemen zijn met kinderen, wordt eerst gekeken of dit thuis opgelost kan worden. Lukt dat niet, dan is pleegzorg de eerste keuze. Het recht van kinderen om in een gezin op te groeien, staat bij pleegzorg centraal.

Openjewereld.nu
Ben je benieuwd wat jij kunt doen in het kader van pleegzorg? Doe de test op openjewereld.nu, waar het begrip ‘pleegzorg’ betekenis krijgt vanuit het perspectief van het kind, de ouder, de pleegouder en de pleegzorgbegeleider.

Meer info
Vraag een informatiepakket aan via pleegzorg@combinatiejeugdzorg.nl of volg de online informatieavond. De eerstvolgende informatieavond is op donderdag 19 november van 20.00 tot 21.15 uur. Aanmelden kan via www.combinatiejeugdzorg.nl/infoavond.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie