Luister
muziek
16 januari 2021 - 22:34
Deel dit artikel:

Bevolkingsaantal Cranendonck als enige in regio gedaald

Het inwonersaantal van gemeente Cranendonck is het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Zij melden dat er vooral veel mensen verhuisd zijn. In totaal is er een afname van 127 inwoners. Hieronder wordt dit cijfer verder uiteen gezet.

cranendonck24
  / CBS
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Verhuizingen
Er zijn veel meer mensen verhuisd uit gemeente Cranendonck dan dat er zijn komen wonen. Er zijn 806 personen die hun plekje in Cranendonck gevonden hebben. Daar tegenover zijn er 3.866 mensen vertrokken uit onze gemeente. Een afname van 3.060 dus.

Migratiesaldo
Wat betreft het migratiesaldo is dit juist andersom. Er zijn veel meer mensen geïmmigreerd in Cranendonck dan geëmigreerd. Er zijn er 3.131 bijgekomen. En er zijn er 132 vertrokken. Onderaan de streep zien we dan een toename van 2999 personen.

Natuurlijke aanwas

En dan is er nog een lichte oversterfte. Dat betekent dat er meer mensen zijn overleden dan dat er baby's geboren zijn. Het gaat hierbij om een afname van 66. Er zijn namelijk 249 personen overleden en 183 baby's geboren.

Uitzondering in de regio
Gemeente Cranendonck is in de regio een uitzondering met deze cijfers. Overal in Zuidoost-Brabant nam het aantal inwoners namelijk toe, al was het door corona minder dan in andere jaren. In Cranendonck is als enige een afname van het aantal inwoners te zien.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie