Luister
Live
20 mei 2021 - 11:13
Deel dit artikel:

Vijf leuke online-activiteiten van de Bibliotheek

De Bibliotheek heeft een groeiend aanbod online activiteiten voor jong en oud. Ook deze week kun je vanuit huis deelnemen aan verschillende online lezingen en jeugdactiviteiten. Laat je inspireren, verdiep je in HSP en thuiswerken, ga creatief aan de slag of sluit met je kindje aan bij een mooi voorleesverhaal.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Bibliotheek De Kempen

Reserveren kan eenvoudig via de agenda op bibliotheekdekempen.nl. Hier vind je ook meer informatie over alle activiteiten.

Esther Bergsma: Het hoogsensitieve brein
Het brein van hoogsensitieve personen (HSP) werkt anders dan van personen zonder hoogsensitiviteit. Op maandag 31 mei om 19:30 uur geeft Esther Bergsma, auteur van o.a. 'Het Hoogsensitieve Brein’ in een online lezing inzicht in de unieke werking van de hersenen van HSP en tot welke problemen, maar vooral ook talenten dat leidt. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Een (online) verhaaltje voor het slapen gaan
Op dinsdag 1 juni om 18.30 uur kun je gratis aansluiten bij een online voorleesverhaal voor het slapengaan. Ga mee op avontuur met Kleine Muis. Deelname is gratis.

Jolanda Verdegaal over haar Pieterpad-tocht
Kijken en doen wat wél kan. Dat motto deed Jolanda Verdegaal besluiten om de laatste maand van haar 50e levensjaar het Pieterpad te lopen voor het goede doel. Ze vertelt er alles over tijdens deze online inspiratiesessie, aangevuld met mooie beelden van deze bekendste en langste wandelroute van Nederland. De lezing is op woensdag 2 juni om 20:00 uur. Deelname is gratis.

Lezing Ilja Geraedts: Nek- en schouderklachten door thuiswerken
In deze coronatijden werken steeds meer mensen thuis. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan in onder andere nek, schouders en armen. Deze lezing gaat in op alle factoren die van invloed zijn op het ontstaan van deze klachten. Aan het einde van de lezing weet je hoe je je thuiswerkplek het best kunt inrichten, wat de beste houding is en hoe je stress bij thuiswerken kunt verminderen. De lezing wordt gegeven door fysio-manueel therapeute Ilja Geraedts, op donderdag 3 juni om 20.00 uur. Deelname is gratis.

Ontdek creatief schrijven
Lezen is leuk. Maar zelf een verhaal creëren is minstens zo leuk. In deze online workshop maak je kennis met creatief schrijven. We behandelen kort verschillende facetten van het schrijven, zoals personages, setting, dialoog en beeldend schrijven. Aan de hand daarvan maken we samen leuke, afwisselende en uitdagende opdrachten. Deze editie op vrijdag 4 juni om 20:00 staat in het thema van de Boekenweek: Tweestrijd. Deelname is gratis.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug