Luister
Live
4 juni 2021 - 06:07
Deel dit artikel:

Verbod voor alle motorvoertuigen op onverharde wegen in Leenderbos

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Cranendonck heeft besloten om een verbod op alle onverharde wegen in het Leenderbos, De Pan en Klaterspeel in te stellen voor quads, trikes en (cross)motoren.

cranendonck24 / Redactie

Dit gebeurt omdat ze vinden dat deze motorvoertuigen overlast en verkeersonveiligheid veroorzaken in het bosgebied en de natuur in het Leenderbos beschadigd wordt door deze groep. Door deze voertuigen te weren wordt 'de belevingswaarde voor bezoekers van het bosgebied vergroot'. Dit verbod geldt niet voor terreineigenaren en -beheerders. Ook halen de initiatiefnemers van dit plan aan dat hiermee de wietteelt in het bosgebied en het illegaal dumpen van afval wordt tegengegaan.

Om dit verbod duidelijk te maken worden verbodsborden geplaatst. Daarnaast worden er fysieke afsluitingen geplaatst. Denk hierbij aan slagbomen, een fietssluis of houten afscheiding en paaltjes.

Negativiteit rondom motorcrossers
Motorcrossers zijn al geruime tijd negatief in het nieuws, wat soms resulteert in agressieve reacties van de crossers wanneer men foto's of filmpjes wil maken. Boswachter Erik Schram noemde bij eerdere incidenten al dat er prachtige crossbanen zijn voor motorcrossers en dat de natuur hier niet voor bedoelt is. "Levensgevaarlijk voor de wandelaars en fietsers."

Ter inzage
Het plan ligt nu zes weken ter inzage. Tot die tijd kun je het verkeersbesluit inzien in het gemeentehuis van Cranendonck. Ben je het niet eens met de verandering die ze voorstellen, dan kun je binnen zes weken na de dag van deze bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Dit doe je door een brief te sturen naar Gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug