Luister
Live
10 juni 2021 - 05:58
Deel dit artikel:

Aantal coronabesmettingen daalt ook hard in Cranendonck

De strijd tegen het coronavirus gaat hard de goede kant op, zo ook in gemeente Cranendonck. In 294 van de 352 Nederlandse gemeenten werden deze week minder nieuwe coronagevallen gemeld dan een week eerder. Bekijk hieronder hoe onze gemeente ervoor staat.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

In sommige gemeenten in Nederland is al meerdere dagen geen nieuwe coronabesmetting meer vastgesteld. Dat is bijvoorbeeld het geval op alle Waddeneilanden. Maar ook dichter bij huis, in de gemeenten Asten (vier dagen zonder nieuwe besmettingen) en Someren (één dag zonder nieuwe besmettingen). In Cranendonck is dat vooralsnog niet voorgekomen, maar ook hier gaat het hard de goede kant op.

Als we kijken naar de cijfers van afgelopen week van het RIVM, dan zien we dat het aantal nieuwe besmettingen met 41 procent is gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Tussen 2 en 8 juni zijn in onze gemeente 16 nieuwe besmettingen vastgesteld. Ook in al onze buurgemeenten neemt het aantal af.

Veiligheidsregio's
In alle 25 veiligheidsregio’s daalde het aantal nieuw gemelde positieve coronatests deze week. De regio’s Fryslân (53) en Gooi en Vechtstreek (54) staan er het best voor, meldt RTL Nieuws. Hier zijn in verhouding de minste nieuwe positieve coronatesten per 100.000 inwoners gemeld. In de veiligheidsregio’s Gelderland-Zuid (116), Rotterdam-Rijnmond (115), Brabant-Noord (106), Limburg-Noord (106) en Haaglanden (103) werden de meeste positieve tests per 100.000 inwoners gemeld.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug