Luister
muziek
15 juni 2021 - 06:15
Deel dit artikel:

Dacht je dat dit het was? Het wordt nóg warmer

De temperatuur loopt de komende dagen alleen nog maar verder op. Dat wordt - geheel op z'n Nederlands - beeïndigd met regen en een knal, later deze week.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Maar totdat het zover is, zal het kwik nog gaan stijgen. Met een zuidenwind wordt zeer warme lucht uit Spanje en Zuid-Frankrijk richting ons land gevoerd. Dinsdag zal de temperatuur hetzelfde aanvoelen als maandag. Woensdag en donderdag is de lucht waarin we zitten weer een stuk warmer, zegt weerstation Weerplaza. "De wind waait uit het zuiden en vrijwel heel het land komt in de warme lucht te zitten. Dat betekent woensdag zomerse temperaturen rond 25 graden op de Waddeneilanden tot ruim 30 graden, of zelfs iets warmer, in delen van Brabant en Limburg. Doordat de luchtvochtigheid wat hoger is dan de dagen ervoor, zal het wat benauwder aanvoelen. Ook omdat er niet heel veel wind staat."

De dagen daarna kunnen we ons voorbereiden op wat neerslag. Donderdag is een lokale 35 graden zelfs nog niet uitgesloten. Die ontzettend warme periode kunnen we wel eens gaan afsluiten met een knal. "Donderdag in de loop van de dag neemt vanuit het zuiden geleidelijk de bewolking toe", aldus Weerplaza. "Misschien dat er donderdag lokaal al een eerste onweersbui voorkomt, op de meeste plaatsen blijft het donderdag overdag gewoon droog." De regen komt dan waarschijnlijk pas vrijdag.

Regen en onweer
Dan is er kans op stevige regen- en onweersbuien. De wolkenvelden maken hun intrede, waardoor de temperatuur wat zal dalen. Al zal de zon hier en daar zeker nog wel doorbreken. In de namiddag en avond van vrijdag kunnen stevige buien vanuit het zuiden onze regio binnentrekken. "Wat volgt is een koeler weekend met af en toe wat regen."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie