Luister
muziek
29 mei 2023 - 08:33
Deel dit artikel:

Mooiste klaproosvelden in De Groote Heide: hier vind je ze

In je tuin, langs de weg of velden vol: er zijn in Nederland en België de afgelopen jaren bijzonder veel klaprozen. De reden daarvoor zijn vermoedelijk de hete zomers. In De Groote Heide is ieder jaar op verschillende plekken een prachtig rood bloemenpalet aan klaprozen te bewonderen.​

cranendonck24
  / De Groote Heide
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Klaprozen zijn eenjarige planten die bloeien in de lente en zomer. Ze groeien het beste in gebieden met een koudere winter en een mildere lente, omdat ze een periode van kou nodig hebben om te ontkiemen en te groeien.

In de zomermaanden worden de klaprozen meestal geassocieerd met warmere temperaturen en een droger klimaat, wat de bloei van de plant bevordert. Doordat we in Nederland in België de afgelopen jaren al vroeg in het jaar warme temperaturen behaalden, waren de klaprozenvelden soms in mei al te bewonderen. Dit jaar, in 2023, laten de warme temperaturen wat langer op zich wachten en dat betekent dat we er wat langer op zullen moeten wachten.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat je alvast weet waar de mooiste klaprozenvelden te vinden zijn. Zo weet je zeker dat wanneer de klaproos zich laat zien, je meteen een bezoek kunt brengen.

Afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden, bloeien de klaprozen gedurende een periode van enkele weken tot soms wel maanden. Meestal is dit in Nederland en België van eind mei tot en met juli. In deze periode zijn onderstaande plekken de mooiste plekken in De Groote Heide om uitgestrekte velden aan klaprozen te bewonderen:

Beverbeekse Heide

Het klaprozenveld aan de Beverbeekse Heide, vlakbij De Achelse Kluis in Hamont-Achel (BE), Cranendonck en Valkenswaard (NL), is een prachtige plek om optimaal te genieten. Twee jaar geleden is er zelfs een wandelpad aangelegd, dat er tevens voor zorgt dat de klaprozen beschermd blijven van de vele wandelaars. Het pad kronkelt door het veld en geeft je een waanzinnig uitzicht over de rode vlakte.

Strabrechtse Heide

De Strabrechtse Heide ligt in Heeze, slechts 15 minuten vanaf Eindhoven. Het is een uitgestrekt heidelandschap met prachtige vergezichten dat het hele jaar door populair is bij wandelaars en fietsers. Ieder jaar zijn er honderen klaprozen te vinden op de heide en schiet je er de prachtigste plaatjes. Trek er een hele dag voor uit, want in De Strabrechtse Heide ben je binnen een uurtje zeker nog niet uitgekeken.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie