Luister
muziek
18 juni 2022 - 09:23
Deel dit artikel:

Geuzendijk tussen Budel en Weert weer open

De Geuzendijk tussen Budel en Weert is sinds vrijdagavond weer open. De afgelopen week was deze deels afgesloten en moesten veel inwoners van en naar Cranendonck omrijden.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Er vonden enkele wegwerkzaamheden plaats binnen de gemeente Weert. Van maandag 13 juni tot en met vrijdag 17 juni is er gewerkt aan de kruispunten aan de Geuzendijk.

Mobiliteitsplan

In november 2021 is het nieuwe Mobiliteitsplan van de gemeente Weert vastgesteld. Hierin is het speerpunt ‘lopen en fietsen’ als belangrijkste speerpunt naar voren gekomen. Daarnaast is verkeersveiligheid een belangrijk punt. Hiervoor heeft het Rijk in 2021 een stimuleringsregeling uitgerold waarbij gemeenten verkeersonveilige locaties konden aandragen voor cofinanciering door het Rijk. Een voorwaarde voor deze regel was dat er minimaal 50 procent door de gemeente zelf betaald dient te worden.

Snelheid afgeremd

Een van de locaties die de gemeente heeft aangepakt, is de Geuzendijk. Ter hoogte van ’t Blaakven is op de kruising met de Maarheezerhuttendijk een plateau gerealiseerd zodat de snelheid ter plaatse afgeremd wordt. Dit bevordert een veilige oversteek voor onder andere langzaam verkeer, zoals voetgangers en fietsers. Ook het kruispunt met de Trancheeweg is aangepakt. De doorgaande route wordt Trancheeweg-Geuzendijk van en naar de richting Budel. Verkeer komend vanuit Boshoven moet in de nieuwe situatie voorrang verlenen. Fietsers krijgen op dit kruispunt voorrang. Hierbij verbetert ook de oversteeksituatie van de Geuzendijk voor langzaam verkeer en wordt de ‘doorgaande route’ tussen Budel en Boshoven minder aantrekkelijk. De A2 is bovenregionaal de gewenste route tussen Weert en Budel.

Wethouder Lizbeth Steinbach: "Met deze veranderingen maken we deze route aantrekkelijker voor voetgangers en fietsers en verbeteren we de verkeersveiligheid."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie