Luister
muziek
27 juni 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Met dit 'morsschort' bespaart Land van Horne duizenden kilo's afval per jaar

De nieuwe kledingbeschermers die cliënten van Land van Horne kunnen gebruiken tijdens het eten zijn een ware afvalbespaarder, vergeleken met de materialen die ze eerder gebruikten.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Land van Horne
Advertentie

De nieuwe kledingbeschermers van Saa Bluu zijn ter vervanging van eetschorten of servetten. Ze worden op dit moment binnen heel Land van Horne gebruikt nadat een tijd geleden over alle locaties in totaal 430 kledingbeschermers zijn verdeeld.

Het welbevinden van de cliënt

De kledingbeschermer gaat als het ware 'op' in de eigen kleding. Het gevolg is dat de cliënt, zich ondanks dat hij soms een beetje morst, volwaardig mens blijft voelen en kan blijven genieten van de maaltijd zonder zich bezwaard of opgelaten te voelen. Bovendien blijft de eigen kleding beschermd tegen vuil en vlekken. Een cliënt kiest uiteraard zelf of ze de kledingbeschermer wil gebruiken.

Minder afval

Naast dat het bijdraagt aan het welbevinden van de cliënt draagt het ook bij aan de vermindering van het afval. Waar voorheen 3 keer per dag een wegwerp eetschort werd gebruikt, kan de kledingbeschermer 3 keer per dag, 1 jaar lang worden gebruikt. Er wordt dus veel minder weggegooid. Daarnaast is de kledingbeschermer langer en hoeft ook de gewone kleding minder gewassen te worden vanwege vlekken.

Aziatische olifant

Door het gebruik van de kledingbeschermer bespaart Land van Horne 232,27 euro en ongeveer 10 kilogram afval per jaar per cliënt! Uitgaande van 430 eetschorten is dit in totaal 4300 kilo afvalbesparing.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie