Luister
muziek
24 september 2022 - 08:54
Deel dit artikel:

Koor De Kempengalm naar Roermond: 'Cranendonck en Maarheeze op de kaart zetten'

Op zaterdag 24 september om 14.30 uur wordt er in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond een mis opgedragen ter ere van een dirigent die al veertig jaar in dienst is van overwegende, kerkelijke koren in Limburg. Maar deze dirigent Bart Meijs is ook al twintig jaar de voorman van gemengd koor De Kempengalm uit Maarheeze.

cranendonck24
  / Thea van den Bosch / Maarheeze.nu
Advertentie

Daarom is ook het koor van Maarheeze uitgenodigd door Meijs (uit Echt), om mee te zingen aan zijn eigen samengestelde mis. De leden van De Kempengalm geven graag hun medewerking aan dit feestelijk feit. "We zijn dan ook al maanden aan het repeteren om de korte mis, Missa Brevis No7 van Haydn, op onze niet meer al te jonge harde schijf te krijgen", zegt de groep. "Ook al zijn we dan wel geen kerkkoor, wij draaien er onze hand niet voor om, om te studeren aan kerkelijke stukken voor zo'n unieke gelegenheid."

Support

De Kempengalm zal het op prijs stellen om zo veel mogelijk mensen om hen heen te hebben, die hen kunnen komen supporten. "Het zou leuk zijn om bekenden gezichten uit het Barbantse Cranendonck te spotten tijdens ons optreden." In Limburg is onze roem, volgens dirigent Bart Meijs, al vooruit gesneld. "Dus gaan wij in ieder geval proberen onze stinkende best doen om Brabant en Cranendonck, maar vooral ons eigen Maarheeze, op de kaart te zetten."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie