Luister
muziek
23 januari 2023 - 13:57
Deel dit artikel:

Dennis Eijkemans brengt nieuwe feestplaat uit: ‘Proosten op het leven'

‘Proosten op het leven', zo heet de nieuwe single van Dennis Eijkemans. Een feestplaat waarmee hij opnieuw vernieuwend probeert te zijn.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Hieronder lees je een interview met Dennis Eijkemans over zijn nieuwe nummer.

Cranendonck24: Het grote publiek kent jou voornamelijk van je mooie ballads en uptempo nummers. Waar komt het idee vandaan om een feestnummer te maken?

Dennis Eijkemans: “Verschillende mensen kwamen naar me toe met het idee dat ik eens een feestplaat moest maken. Voor mij is dit genre totaal onbekend, daarom leek het mij een leuke uitdaging. In het begin van het schrijfproces kwam ik erachter dat het lastiger is dan dat je denkt”, vertelt Dennis. “Je kan verschillende soorten feestplaten maken: Après-ski, Carnaval of iets met een zomers tintje bijvoorbeeld. Toen ik hieraan begon wist ik nog niet goed welke richting ik uit wilde gaan. Voor mij was het allerbelangrijkste dat mensen helemaal uit hun bol kunnen gaan op dit liedje.”

In al je liedjes gebruik je echte instrumenten, dat is bijna onmogelijk bij feestmuziek lijkt me?

“Dat klopt helemaal. De meeste feestplaten zijn digitaal gemaakt en ik creëer juist mijn eigen sound door het gebruik van echte instrumenten. Daarom heb ik een producer gezocht die gespecialiseerd is in het maken van feestmuziek en die live instrumenten erin kan verwerken. Uiteindelijk is het een combinatie van de twee geworden. De basis zoals de drums zijn digitaal, maar alle trompetten en gitaren zijn live ingespeeld. Mede dankzij de echte blazers krijgt dit nummers nog meer kracht en is het een fantastische productie geworden waar ik enorm trots op ben!”

Kunnen we dit jaar nog meer nieuwe muziek van jou verwachten?

“Wie weet! Ik heb de afgelopen maanden niet stilgezeten en veel nieuwe muziek geschreven en opgenomen. Er ligt in ieder geval nog genoeg materiaal klaar op de plank, dus de kans is zeker aanwezig.”

De nieuwe single ‘Proosten op het leven’ is hieronder te zien en te beluisteren.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug