Luister
muziek
25 januari 2023 - 13:22
Deel dit artikel:

Opnieuw sneeuwbuien en ijzel op komst vanavond

Het kan woensdagavond gaan sneeuwen in delen van de provincie. Zeker in het zuidoosten zou er zomaar een wit laagje kunnen blijven liggen. "Misschien zelfs wel een paar centimeter", voorspelt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

Omroep Brabant
  / Sven de Laet
  • Beeld - Ilja van Kessel
Advertentie

Dat komt allemaal door een groot neerslaggebied dat woensdagavond over het land trekt. In het westen zal het nog voornamelijk om regen gaan. Daar is het te warm voor winterse neerslag.

In de oostelijke helft van Brabant is dat wel anders. "Denk grofweg aan het gebied ten zuidoosten van Tilburg", vertelt de meteoroloog. "Eigenlijk dezelfde hoek waar ook vorige week de meeste sneeuw bleef liggen. Daar is het een stuk kouder, waardoor het er eind van de avond en begin van de nacht zal gaan sneeuwen."

IJzel en gladheid

En daar blijft het misschien niet bij. "Op het moment dat de neerslag dat deel van de provincie bereikt, kunnen de wegen nog bevroren zijn. Dan heb je kans op ijzel en dus gladheid. Waarschijnlijk gaat het in Brabant al vrij snel over in sneeuw, maar het is hoe dan ook oppassen als je de weg op moet."

Wie trouwens hoopt dat hij donderdag wakker wordt in een winter wonderland, komt er bedrogen uit. "Dan is het grootste deel waarschijnlijk al weg. De temperaturen lopen 's nachts al op. Wil je het zien, dan moet je er eigenlijk meteen bij zijn."

Weersverwachting deze week

Ook de rest van de week hoeven we geen dik pak sneeuw meer te verwachten, denkt Van Bernebeek. "Het wordt langzaam zachter. Donderdag zo'n 6, misschien zelfs 7 graden. Tot en met zaterdag is er nachtvorst en kan hier en daar gladheid ontstaan, maar daarna draait de wind naar het zuidwesten. Dan gaan de temperaturen echt oplopen."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug