Luister
muziek
30 januari 2023 - 15:19
Deel dit artikel:

Verborgen parel: waterharmonica in Soerendonk is prachtige plek

De rioolwaterwaterzuiveringen in Soerendonk, Sint-Oedenrode, Hapert en Biest-Houtakker hebben elk een waterpark. Het bestaat uit vijvers met waterplanten, riet en moeras. Door de planten in dit waterpark wordt het schoongemaakte water weer natuurlijk water vol zuurstof en leven. Je ziet hoe dit water hierna weer de beek instroomt. Deze waterparken zijn vrij toegankelijk. Je kunt er heerlijk wandelen. En elk seizoen is anders.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Waterschap De Dommel
Advertentie

Door waterpark Groote Beerze bij rioolwaterzuivering Hapert loopt een interessante en uitdagende wandelroute. Het water in de vijvers heeft een grote aantrekkingskracht op vogels. Vanachter het vogelkijkscherm kun je ze bekijken zonder ze te storen.

Neem het trekpontje in Soerendonk

Bij de rioolwaterzuivering in Soerendonk ligt een unieke waterharmonica. Die bootst als het ware 10 kilometer beek na. In drie stappen wordt het schoongemaakte rioolwater natuurlijk beekwater, voordat het de Buulder Aa instroomt. Volg de wandelroute en vergeet niet het trekpontje te nemen.

Beklim de uitkijktoren in Sint-Oedenrode

Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over het Dommeldal en rioolwaterzuivering Sint-Oedenrode. Je ziet hoe het schoongemaakte water van de rioolwaterzuivering via de vijvers zijn weg zoekt naar de Dommel.

Maak een wandeling door de biozone in Biest-Houtakker

Bekijk hoe het schoongemaakte rioolwater van rioolwaterzuivering Biest-Houtakker weer tot leven komt, voordat het uiteindelijk in de Reusel terechtkomt.

Wat doet deze plek met jou? Deel je verhaal

Elk waterpark heeft mooie uitzichtpunten. Sta even stil en kijk eens rond. Misschien zie je meerkoetjes in het water of vliegt er een winterkoninkje voorbij. Wat doet deze plek met jou? Open de kist op het uitkijkpunt en deel je verhaal.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie