Luister
muziek
29 januari 2023 - 15:39
Deel dit artikel:

Boy Jansen finalist bij gerenommeerd KeieKletstoernooi

Boy Jansen uit Budel heeft het als tonprater wederom weten te schoppen tot de finale van het KeieKletstoernooi in Helmond.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Evert Meijs (archieffoto)
Advertentie

Een knappe prestatie, aangezien vaak de beste tonpraters uit de wijde regio meedoen aan het tonpraterstoernooi van de Keiebijters. Het KeieKletstoernooi is namelijk een gerenommeerd toernooi en dat is niet voor niets zo. Als sinds 1964 wordt het toernooi georganiseerd. Verdeeld over drie avonden en een finale strijdt een dozijn tonproaters, ook wel 'kletsers' genoemd, om de felbegeerde titel van Opperkletsmajoor. Een jury beslist welke vier kletsers doorgaan naar de finale. De winnende kletser van de finale gaat huiswaarts met de Zilveren Narrenkap én de enorme eer om Brabants kletser van niveau te zijn.

Grande finale

Eén van de vier finalisten is dus Boy Jansen. Hij gooide eerder al hoge ogen op het Brabants Kampioenschap Tonpraoten in Valkenswaard. Nu doet hij dat dus ook in Helmond. Samen met Peter van der Maas, Rob Bouwman en Rien van Genuchten gaat hij de strijd aan. De grande finale is op 4 februari.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug