Luister
muziek
30 oktober 2023 - 11:28
Deel dit artikel:

Wintertips voor je tuin: zo maak je het waterbesparend en klaar voor de zomer

Een gezonde tuin heeft water nodig. Maar wist je dat door slim te tuinieren, je water kunt besparen in de tuin tijdens warme periodes? Ga in de winter al aan de slag. Wij geven je tips.

cranendonck24
  / Brabant Water
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Je verwacht het misschien niet, maar veel planten en bomen plant je het beste in de periode tussen begin november en eind maart (mits het niet vriest). Hierdoor gebruik je straks in het voorjaar en de zomer minder water in de tuin. Slim bezig voor de natuur en ook nog eens voor je tijd.

Tip 1: 's winters planten

Plant je nieuwe planten juist in de wintermaanden (als het niet vriest), zodat ze lekker diep kunnen wortelen. Aan het eind van de winter vormen de planten al nieuwe wortels namelijk en ontwikkelen nog een tijdje door. Zo nemen ze straks in de lente en zomer beter water op en zijn ze minder dorstig.

Tip 2: bladeren laten liggen

Laat bladeren die van de bomen zijn gevallen in je tuin liggen (of hark ze van je gazon en leg ze tussen de planten in de borders). Ze dragen bij aan een vruchtbare bodem, die nog beter water vasthoudt.

Tip 3: kies voor droogtebestendige planten

Kies voor plantensoorten die minder dorst hebben en bij een warme zomer ook met minder water goed doorkomen. Er bestaan genoeg mooie droogtebestendige planten. Google is je beste vriend.

Tip 4: kies de juiste plek

Zet planten op de juiste plek: planten die goed tegen droogte kunnen op zonnige plekken en planten die meer water nodig hebben het liefste wat meer beschut. Op deze manier krijgt de zon minder kans om de dorstige planten uit te drogen

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie