Luister
muziek
4 april 2024 - 16:05
Deel dit artikel:

GGD gaat kinderen vanaf zes maanden vaccineren tegen mazelen

De GGD Zuidoost-Brabant gaat op één kinderdagverblijf kinderen vanaf zes maanden vaccineren. Dat is vroeger dan voorheen. Tot nu toe werden namelijk alleen kinderen vanaf veertien maanden gevaccineerd. Ook oudere kinderen op hetzelfde kinderdagverblijf, die nog geen BMR-prik hebben gehad, krijgen alsnog de kans om deze te nemen. Om welk kinderdagverblijf het gaat is niet duidelijk.

Omroep Brabant
  / / Redactie
Advertentie

Het aantal besmettingen van mensen met mazelen is dit jaar opgelopen tot 46. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die donderdag zijn gepubliceerd. Het gaat om 43 gevallen in Zuidoost-Brabant en 3 patiënten in Midden- en Noordoost-Brabant.

De GGD hield tot nu toe de grens van veertien maanden aan omdat kinderen dan zo goed en lang mogelijk beschermd zijn tegen het virus. Het aantal besmettingen in Europa nam vorig jaar al toe. Vooral in Oost-Europa waren in het najaar van vorig jaar veel meldingen van mazelen. Het RIVM acht de kans dan ook groot dat de komende weken in Nederland meer mensen besmet raken met het mazelenvirus. Toch is er volgens de instantie geen sprake van een uitbraak.

Volgens het RIVM zijn de mensen die de infectieziekten hebben opgelopen schoolgaande kinderen en hun directe contacten, een aantal arbeidsmigranten uit Oost-Europa en een reiziger uit Oost-Europa.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie