Luister
muziek
27 Juni 2024 21:21
Deel dit artikel:

Tafeltennisvereniging Budilia bestaat 75 jaar: 'Eerbetoon aan iedereen die deel uitmaakt van familie'

Dit jaar viert Tafeltennisvereniging (TTV) Budilia haar 75-jarige jubileum. Wat begon als een klein clubje enthousiaste spelers in Budel, is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met leden van alle leeftijden en niveaus. Het is een mijlpaal die gevierd moet worden en dat doet de vereniging dan ook met een reeks speciale evenementen en festiviteiten.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - TVV Budilia
Advertentie

De geschiedenis van TTV Budilia gaat terug tot 1949, toen een klein groepje enthousiastelingen besloot om hun passie voor tafeltennis om te zetten in een officiële club. Op 28 november 1949 werd een oprichtingsdatum uitgeschreven en na een rondschrijven meldden zich 31 leden aan. Een bewijs dat in Budel voor de tafeltennissport veel animo bestond.

110 leden

Tegenwoordig is TTV Budilia nog steeds een bloeiende vereniging met zo'n 110 leden. Een vereniging die gedurende haar bestaan kan bogen op aansprekende resultaten zowel op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. De vereniging heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ontmoetingsplaats voor jong en oud waar sportiviteit en gemeenschapszin centraal staan.

De voorzitter vertelt: "Het is ongelooflijk om te zien hoe onze vereniging door de jaren heen is gegroeid. We zijn niet alleen een plek waar mensen hun tafeltennisvaardigheden kunnen ontwikkelen maar is ook een tweede huis voor velen."

Speciale activiteiten

Om deze mijlpaal te vieren heeft de vereniging een reeks 'speciale activiteiten' gepland. Te beginnen met een tafeltennisavond voor de paraspelers van de club op donderdagavond 17 oktober. Op zaterdagochtend 19 oktober wordt een zogenaamde 'pingpongkermis' voor de jeugd georganiseerd met allerlei leuke tafeltennisspelletjes. Zaterdagmiddag 19 oktober vindt er een groots opgezet jubileum bedrijfstafeltennistoernooi plaats waar zowel geoefende als beginnende pingpongers kunnen strijden om de 'Cranendonck Trofee'. Bedrijven kunnen zich aanmelden bij t.saanen@kpnmail.nl en tv170461@gmail.com. De zaterdag wordt afgesloten met een jubileumfeest voor leden.

Tot slot vindt op zondagmiddag 20 oktober een toernooi plaats voor leden en oud-leden. Deze oud-leden kunnen zich aanmelden bij monique@jduisters.nl.

Vol vertrouwen over toekomst

Tafeltennisvereniging Budilia kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en hoopt nog vele jaren bij te dragen aan de sport en de gemeenschap. "Dit jubileum is een eerbetoon aan iedereen die deel uitmaakt van onze tafeltennisfamilie", zegt de voorzitter. "We zijn dankbaar voor de steun van leden, vrijwilligers, sponsoren en de gemeenschap en we kijken uit naar nog vele jaren van sportieve successen en plezier."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie