Luister
Live
29 september 2020 - 09:59
Deel dit artikel:

Sjors Sportief werpt z'n vruchten af voor Sint Jorisgilde

Ondanks dat veel activiteiten van verenigingen op een laag pitje staan door coronamaatregelen, is er ook dit jaar weer een boekje verschenen van Sjors Sportief. Veel verenigingen, waaronder ook het Budelse Sint Jorisgilde, weten via deze weg de schooljeugd van Cranendonck te bereiken.

cranendonck24 / - • Beeld - Sint Jorisgilde Budel

In het boekje stelt het gilde zich voor en via Sjors Sportief kunnen jongeren zich aanmelden voor een kennismaking met het trommelen, bazuinblazen, vendelen of kruisboogschieten. Eerder hebben deze kennismakingen geleid tot een blijvend lidmaatschap. Ook nu weer staat instructeur Rens van Hunsel elke maandagavond in De Vaandrig klaar om de eerste aanmelding voor het trommelen te begeleiden. Ook de vendeliers staan alweer enkele weken op zondagochtend of maandagavond paraat om met twee aanmelders aan de slag te gaan. De aanmelding voor het kruisboogschieten moet nog even wachten. Daarmee gaan de schutters pas na de jaarwisseling aan de slag.

Aanmelden
"Voor die tijd gaan we eerst kijken hoe we zelf op coronaveilige manier het kruisboogschieten doorgang kunnen laten vinden op de maandagavonden", zegt het gilde. Aanmelding voor een kennismaking kan voor schoolgaande jeugd nog het hele schooljaar via sjorssportief.nl. Als je niet meer op een basisschool zit in Cranendonck, ergens tussen 8 en 80 bent en meer wilt weten over het gilde, kom dan gerust eens kijken in De Vaandrig aan de Poelderstraat op de maandagavond of bezoek onze website sintjorisgildebudel.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug