muziek
29 september 2020 - 12:08
Deel dit artikel:

Sv Budel wint door twee goals in absolute slotfase

Sv Budel startte zondag een week later dan gepland aan de competitie en heeft de eerste wedstrijd uit bij VV Gestel met 1-2 gewonnen. Pas diep in de wedstrijd én de verlenging zette Budel de wedstrijd naar hun hand.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De Bulanders wisten dat het nieuwe seizoen in de 3e klasse D pittig zou worden. Verschillende teams in de competitie hebben zich behoorlijk versterkt en sv Budel wil toch opnieuw een gooi doen naar een periodetitel. De wedstrijd tegen Reusel Sport werd vanwege coronagevallen bij die ploeg afgelast, waardoor de wedstrijd tegen VV Gestel de eerste van het seizoen was.

Vlak voor rust kwam Gestel op voorsprong en lange tijd leek het erop dat de ploeg van Walter van Ommeren in de openingswedstrijd van het seizoen de eerste nederlaag moest slikken. Echter kwam sv Budel in de 89e minuut langszij toen de ingevallen Steef Vasen de gelijkmaker wist te scoren uit een corner. Sv Budel zette in de slotfase nog eenmaal aan en wist in de 96e minuut via Jordy van Zon de winnen de treffer te maken, waardoor de volle drie punten meegingen naar Budel.

Verslag
Gestel en sv Budel begonnen allebei afwachtend aan de wedstrijd. Gestel had vorige week in de eerste wedstrijd van het seizoen verloren en was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Toch deed sv Budel niet onder voor de Eindhovense tegenstander en werd gaandeweg de eerste helft de betere partij. Extra zuur was het dan ook dat Gestel vlak voor rust uit een corner op voorsprong kwam.

Rode kaarten
Na rust probeerde sv Budel de gelijkmaker te zoeken, maar kreeg daar weinig uitgespeelde kansen voor. Youri Bogers en Thomas Beerten werden ingebracht om extra creativiteit te brengen en uiteindelijk was het de eveneens ingevallen Steef Vasen die een minuut voor tijd alsnog de 1-1 wist te maken op aangeven van Thomas Beerten. Niet veel later kreeg Stef van der Kruijs een rode kaart, evenals zijn directe tegenstander. In de ultieme slotfase sloeg sv Budel alsnog toe. Jordy van Zon wist op aangeven van Youri Bogers de winnende treffer te maken, waardoor sv Budel met drie punten aan het nieuwe seizoen is gestart.

Programma
Volgende week speelt sv Budel de thuiswedstrijd tegen SV De Braak. Tegen deze fusieclub heeft sv Budel nog niet eerder gespeeld, maar zowel Helmondia als MULO (de voorgangers van deze club) zijn geen onbekenden voor sv Budel. De wedstrijd begint om 14.30 uur, maar is vanwege de nieuwe en aangescherpte coronamaatregelen niet voor publiek toegankelijk.