Luister
Live
13 oktober 2020 - 09:27
Deel dit artikel:

Coronamaatregelen worden aangescherpt: dit wordt verwacht

De zoveelste persconferentie van het kabinet staat dinsdagavond gepland. We blikken hier even vooruit op wat er verwacht wordt.

cranendonck24 / - • Beeld - Evert Meijs

De NOS meldt dat het kabinet dinsdagavond vrijwel zeker met aangescherpte maatregelen komt. De kern is dat mensen hun contacten verder gaan beperken en minder gaan bewegen, zegt politiek verslaggever Xander van der Wulp. "De mobiliteit verder inperken, heet dat dan. Meer thuisblijven, minder uitstapjes, eigenlijk niet meer voor de lol op pad."

Zo lijkt het erop dat de horeca weer helemaal zullen moeten gaan sluiten. Ook de verkoop van alcohol door winkels, zowel fysiek als online, wordt in de avonduren verboden. De extra beperkingen zouden twee weken moeten gaan gelden. Dat gaan we horen op de persconferentie, die ook live te volgen is via de app en site van Cranendonck24.

Maximaal drie gasten
Daarnaast gaat volgens de NOS ook gelden dat gezelschappen niet groter mogen zijn dan vier personen, zowel binnen als buiten. De richtlijn dat je niet meer dan drie mensen mag ontvangen in huis wordt verder aangescherpt: het aantal van drie wordt het maximum voor een hele dag. Wie 's ochtends drie buren op bezoek heeft gehad, moet dus niet 's avonds ook nog familie uitnodigen.

Maandag lekte ook al uit dat het kabinet teamsporten door volwassenen wil stilleggen. Reizen met het openbaar vervoer mag alleen nog als het strikt noodzakelijk is.

Corona treft Cranendonck
Corona slaat geen plaats over, ook niet Cranendonck. Het aantal besmettingen in onze gemeente nam de afgelopen weken met 59 toe, zo blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. Ook in de zorgcentra Marishof in Maarheeze en Mariënburght in Budel zijn coronagevallen vastgesteld.

Daarnaast ging er al een streep door de voetbalwedstrijden van FC Cranendonck en vv Maarheeze. In beide selecties zijn mensen positief getest op het coronavirus. Het lijkt erop dat de komende weken ook geen voetbalwedstrijden bij de senioren plaats zullen vinden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug