Luister
Live
18 mei 2021 - 09:15
Deel dit artikel:

Powerwalking Cranendonck wandelt niet op hun dooie akkertje

Door Soerendonk en omgeving wandelt sinds september een groepje op ranzendsnel tempo. Het is de groep dat onder leiding staat van Nicole van Horne. Zij begeleidt de Powerwalkingclub Cranendonck.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Powerwalking Cranendonck

Bij de powerwalkers van de Cranendonckse club zit het tempo er goed in. Ze wandelen niet op hun dooie akkertje, maar hebben ze de pas er goed in. Het gaat dus een stuk sneller dan ‘gewoon’ wandelen, maar is nog geen hardlopen. Nicole houdt ervan om stevig door te wandelen. Ze zag het op social media langskomen en richtte afgelopen jaar zelf een groep op, dat inmiddels uit tientallen leden bestaat. “De leden komen uit het heel Cranendonck en vinden het vooral leuk dat ze in de buitenlucht kunnen sporten, dat ze ondertussen gezellig kunnen kletsen en dat ze achteraf kunnen zeggen dat ze lekker bezig zijn geweest”, vertelt Nicole.

Route
Cranendonck heeft een wandelgebied bij uitstek. “We hebben het geluk dat we in een ontzettend mooie omgeving wonen en daar maken we ook gebruik van. Vanaf het Jan Maasplein in Soerendonk lopen we verschillende routes, zoals naar de Putberg, het Cranendoncks Bos in, richting Budel of Maarheeze of over de hei.”

Het concept Power Walking is opgericht in 2012, door Mehmet Can. Hij is actief in de fitnessbranche. Power Walking is conditioneel wandelen of wordt ook wel sportief wandelen, fitwalk of powerwalk genoemd. Dit komt allemaal neer op fanatiek lopen. Indien je echt fitter wilt worden op deze manier, dan moet je stevig doorlopen met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur. Dit is precies wat Power Walking ook doet.

Meedoen
Zo is ook het concept uitgerold naar onze regio. Wil je ook eens aansluiten, dan kan dat. De Cranendonckse powerwalkingclub traint op maandagavond om 19.00 uur en op woensdag- en zaterdagochtend om 09.00 uur. Dat duurt ongeveer een uur.
Aanmelden kan via powerwalkingclub.com. Je kunt ook eerst een gratis proefles volgen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug