Luister
muziek
16 september 2021 - 16:01
Deel dit artikel:

Dit weekend: Halve en Kwart Marathon van Cranendonck

Op zondag 19 september organiseert Loopgroep Cranendonck haar veertiende Halve en Kwart Marathon van Cranendonck. Eveneens is er de mogelijkheid om een wedstrijd over 10 Engelse mijlen of 5 kilometer te lopen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Monique Duisters
Advertentie

Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, durft de organisatie van de Halve en Kwart Marathon van Cranendonck het aan om wederom een wedstrijd te organiseren. Natuurlijk worden alle maatregelen, opgesteld door het RIVM, in acht genomen.

De loop staat bij veel lopers inmiddels bekend als een mooie, goed georganiseerde en gezellige wedstrijd door het prachtige natuurgebied van Cranendonck. Uiteraard begint het programma weer met een scholierenloop, waarbij deelname voor de kinderen gratis is. Daarna volgen zoals elk jaar de afstanden 21, 11 en 5 kilometer. Dit jaar wordt, in navolging van vorig jaar, de mogelijkheid geboden de 10 Engelse mijl, ofwel 16,1 kilometer, te lopen. Voor elke afstand is één grote ronde uitgezet.

Drinkposten

Om de 5 kilometer staat een drinkpost. Op diverse plaatsen staan verkeersregelaars en vrijwilligers om de lopers een veilige route te wijzen over semi-verharde fietspaden, asfaltfietspaden en asfaltwegen. Op het parcours worden de kilometerpunten aangeduid en de tijdregistratie gebeurt door middel van een chip die aan de schoen wordt bevestigd.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie