Luister
Live
29 oktober 2021 - 05:59
Deel dit artikel:

BC Maarheeze zet badminton in goed daglicht, kinderen zijn enthousiast

Badminton Club Maarheeze maakt jaarlijks van de gelegenheid gebruik om tijdens reguliere gymlessen op basisscholen de jeugd kennis te laten maken met de badmintonsport.

cranendonck24 / Maarheeze.nu • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Via Maarheeze.nu

Naast het feit dat leerlingen van basisscholen via Sjors Sportief die mogelijkheid al hebben, wordt door enkele leden van BC Maarheeze een gymles begeleid waarbij iedereen de beginselen van de badmintonsport leert. Hoe houd je het racket vast en wat is onderhands en bovenhands slaan? Na een introductie met het hooghouden van een shuttle, spelen de kinderen tegen elkaar, waarbij de BCM-leden wat aanwijzingen en tips gaven of meespeelden.

De juffen en meesters zijn ook door de leerlingen uitgedaagd de baan op te gaan en met succes. Zowel bij OBS Cranendonck als bij De Stapsteen zijn deze lessen verzorgd. "We zijn verrast door het enthousiasme van de kinderen", zegt de badmintonclub. Inmiddels heeft een flink aantal kinderen ook de clubavond op vrijdagavond bezocht om het een paar keer uit te proberen.

Ouder-kindtoernooi

Nadat lange tijd diverse traditionele activiteiten gestaakt waren, is het nu weer tijd om deze in te halen. Vrijdagavond 12 november staat het ouder-kindtoernooi op het programma. Voor de jeugd het jaarlijkse hoogtepunt mogen we wel stellen. Elk jeugdlid mag een familielid (bijvoorbeeld vader, moeder, opa of oma) meenemen om in een toernooitje tegen andere dubbels te spelen. Vrijdag 26 november is het jaarlijkse etentje voor de seniorleden weer terug van (eenmalig) weggeweest.

Badminton uitproberen

BCM speelt woensdag- en vrijdagavond in De Smeltkroes (van 20.30 tot 22.30 uur), jeugd op vrijdag van 18.30 tot 20.45 uur. Je kunt recreatief spelen of in competitieverband, tevens kan er training gevolgd worden. Wil je de badmintonsport eens proberen, dan kun je op proef drie keer meespelen (jeugdspelers mogen een maand proberen). Voor informatie neem je contact op met Paul Schmitz (0495-593771) of kijk op bcmaarheeze.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug